BEST București duce la bun sfârșit încă un curs de vară

Ce e BEST? Ce fac ei în București? Ce presupun cursurile lor de vară? Alarmant de multe întrebări, pentru incipit de articol… dar se găsesc răspunsuri pentru toate în rândurile ce urmează.

Despre BEST

BEST (sau Board of European Students of Technology) e un ONG studențesc ce activează la nivel european și urmărește deopotrivă dezvoltarea profesională și personală a studenților facultăților cu profil tehnic din toate colțurile continentului. La nivel național, există 6 grupuri locale BEST — Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și, prin alianță, Chișinău — însă ne oprim, acum, asupra poveștii BEST București din vara asta și a cursului organizat de câțiva studenți ai Universității POLITEHNICA din București, membri BEST.

Despre curs

Cursurile BEST sunt evenimente-tip ale asociației, ținute sezonier de cele 95 de grupuri locale BEST din Europa și abordând, cu fiecare ediție, diverse teme. Bucureștenii își iau an de an angajamentul organizării unui curs de vară, iar anul ăsta nu s-au dat în lături. „The Wolf of BEST Street”, după cum a fost botezat cursul din vara asta, a reprezentat 11 zile în care 21 de studenți din 14 țări europene au învățat bazele inițierii și creșterii propriului start-up, precum și cele mai importante inside-uri din lumea minuțioasă a business-ului. Cu o durată efectivă de pe 29 iunie până pe 9 iulie, cursul a permis participanților nu doar să asimileze lecții livrate de traineri legitimi sau să viziteze sediile a două start-up-uri funcționale din București, ci și să se bucure de o excursie în weekend prin țară (prilej să se familiarizeze cu pitorescul României și să-și îmbogățească portofoliul de postări artistice pe Instagram) și de un tur de o după-amiză al capitalei. Fiecare zi de trudă intelectuală s-a încheiat, pentru studenți, cu o petrecere tematică, astfel încât echilibrul work hard/play hard să nu aibă de suferit pe parcurs și studenții să nu uite că sunt, la o adică, studenți. Penultima zi a cursului a fost dedicată unei examinări finale, în cadrul căreia studenții (împărțiți deja în 4 echipe, fiecare cu propria idee de start-up) au fost nevoiți să își prezinte oral proiectul în fața unei comisii de evaluare din care nu a lipsit profesorul coordonator din cadrul UPB, Răzvan Rughiniș. În urma notării, le-au fost înmânate diplomele și certificatele oficiale, acte care atestă strădania depusă, priceperea dobândită și, nu în ultimul rând, somnul sacrificat.

Finalmente, cursul le-a bifat pe toate: training-uri și workshop-uri interactive, călătorii și vizite, petreceri și voie bună studențească, prietenii proaspăt legate și amintiri să dăinuiască — toate astea închegate promițător într-un mediu multicultural, inovator. Mai departe, iarna acestui an urmează să fie prilej pentru BEST București de a începe pregătirile pentru cursul din vara lui 2018.

Dacă ți-a surâs vreun segment din ce ai citit în rândurile de mai sus și te tentează să faci parte din povestea cursului de anul viitor, nu ezita să stai cu ochii pe pagina de Facebook BEST București, ca să te asiguri că rămâi la curent cu toate noutățile despre înscrieri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *